Alte știri

Ministrul britanic de Externe: Grupuri rusești au încercat să influenţeze alegerile legislative din Marea Britanie

Pinterest LinkedIn Tumblr

Grupuri rusești au încercat să influenţeze rezultatul scrutinului parlamentar britanic de anul trecut, cu ajutorul unor documente guvernamentale obţinute ilegal, a anunţat joi ministrul britanic de Externe, Dominic Raab, potrivit BBC.

Este „aproape sigur că grupuri rusești au încercat să se amestece în alegerile generale din 2019” prin intermediul unor documente guvernamentale obținute ilegal, a declarat ministrul Dominic Raab.

El a calificat o astfel de ingerință ca fiind „complet inacceptabilă” și a precizat că nu sunt dovezi ale unei campanii lărgite a Rusiei împotriva alegerilor.

Documentele în discuție se referă la Acordul de liber schimb dintre Marea Britanie și SUA și au fost obținute ilegal înainte de alegerile din 2019 și postate online pe platforma Reddit.

Autoritățile britanice investighează cum „s-au scurs” documentele în cauză. Deținătorii platformei Reddit au spus că documentele au fost încărcate pe site „ca parte a unei campanii care își are originea în Rusia” și au suspendat 61 de conturi care prezintă același pattern.

loading...

Comments are closed.