Economic

Ministrul Chiril Gaburici a solicitat APL Stăuceni implicare la realizarea proiectului „Arena Chișinău”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Grupului de lucru „Arena Chișinău”, Chiril Gaburici, și reprezentanți ai federațiilor sportive au discutat astăzi cu conducerea autorității publice locale Stăuceni despre proiectarea și construcția primei arene polivalente moderne din țară – „Arena Chișinău”. Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a solicitat primarului comunei Stăuceni, Valentin Sâtnic, implicare și susținere la implementarea proiectului, care va duce la crearea locurilor de muncă în localitate.

Ministrul s-a documentat referitor la pregătirea APL pentru inițierea realizării proiectului „Arena Chișinău”, inclusiv despre actele permisive necesare, procedura de divizare a terenului, obținerea certificatului de urbanism și altele. De asemenea, au fost discutate eventualele provocări care ar putea să apară în procesul de pregătire și proiectare a arenei polivalente și au fost stabilite acțiunile pe care APL Stăuceni urmează să le întreprindă în perioada imediat următoare.

„Este foarte important să avem un Plan de acțiuni și să stabilim pașii concreți care trebuie întreprinși, astfel încât să putem demara cu succes începutul construcției arenei polivalente. „Arena Chișinău” este un proiect național, care va contribui la dezvoltarea performanțelor sportive și la promovarea imaginii Republicii Moldova”, a subliniat ministrul Economiei și Infrastructurii.

În context, Chiril Gaburici a prezentat proiectul arenei polivalente, care va avea o zonă separată pentru antrenamente și evenimente mici, Aqua Park, Spa și Fitness acoperite, piscină olimpică, corturi de tenis deschise, puncte de alimentație publică, zonă de parcare, căi de acces și infrastructură necesară. Potrivit ministrului, terenul cu suprafața de aproape 70 ha, amplasat în comuna Stăuceni, trece din domeniul public în domeniul privat al statului. În cadrul parteneriatului public privat, statul va contribui cu 202 milioane de lei, iar partenerul privat va elabora proiectul arenei și va suporta cheltuielile de construcție și gestionare.

Ministrul Economiei și Infrastructurii a îndemnat reprezentanții federațiilor sportive, prezenți la discuție, să vină cu recomandări și propuneri, astfel încât arena polivalentă să le ofere toate condițiile necesare pentru dezvoltarea performanțelor sportive. La final, Chiril Gaburici a informat APL Strășeni că va reveni pentru a verifica realizarea acțiunilor stabilite.

loading...

Comments are closed.