Economic

Ministrul Economiei, Gaburici: O companie americană vrea să investească în R. Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Compania americană KVG este interesată să investească în producere în Zona Economică Liberă Bălți (Aeroportul Internațional Mărculești). Despre aceasta s-a discutat astăzi în cadrul unei întrevederi dintre ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, și reprezentanții companiei. „Am investit în Republica Moldova și ne dorim să rămânem aici”, au afirmat reprezentanții companiei americane.

Chiril Gaburici a menționat că identificarea potențialilor investitori interesați de dezvoltarea Aeroportului Internațional Mărculești, dar și a potențialilor rezidenți ai Zonei Economice Libere, sunt printre obiectivele Ministerului Economiei și Infrastructurii. Oficialul moldovean a îndemnat compania americană să dezvolte afaceri în Republica Moldova și să beneficieze o serie de facilități de ordin fiscal şi vamal.

Ministrul a prezentat potențialilor investitori rezultatele înregistrate anul trecut de cele șapte ZEL. „Anul trecut, volumul total al investițiilor a fost de aproape 350 milioane de dolari, cu aproape 23 la sută mai mult decât în 2016. În prezent, cei aproape 200 de rezidenți au peste 12 mii de angajați, aproape dublu decât erau în anul precedent. Depunem tot efortul pentru a deveni competitivi pentru investitori, astfel încât să reușim, în următorii doi ani, să dublăm atât volumul investițiilor, cât și numărul angajaților în ZEL”, a punctat Chiril Gaburici.

Zonele Economice Libere sunt părţi ale teritoriului vamal al Republicii Moldova, separate din punct de vedere economic, strict delimitate pe tot perimetrul lor, în care pentru investitorii autohtoni şi străini sunt permise, în regim preferenţial, genuri ale activităţii de întreprinzător, în condiţiile legii. Zonele economice libere sunt create în scopul accelerării dezvoltării social-economice a anumitor teritorii şi a ţării în ansamblu.

loading...

Comments are closed.