Alte știri

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării a venit cu un mesaj, cu ocazia Zilei Internaționale a Teatrului

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi, 27 martie, este celebrată Ziua Internațională a Teatrului. Cu această ocazie, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, a venit cu un mesaj, transmite Telegraph.md

„Anual, începând din 1962, la data de 27 martie omenirea marchează Ziua Internațională a Teatrului, zi specială care vine să ne reamintească despre importanța uneia dintre cele mai vechi și nobile arte.

Coborând în vechea Eladă, teatrul a inspirat și inspiră cele mai nobile sentimente umane și ne oferă lecții de viață universal valabile, fie că e vorba despre o piesă de Plaut sau Aristofan, fie că e una de Shakespeare sau Racine, fie că e una de Caragiale sau Ionesco.

Teatrul reușește și în Republica Moldova să fie un domeniu în care se remarcă talente umane sclipitoare, școala națională de teatru fiind una cu care trebuie să ne mândrim și să o susținem. Actorii sunt cei care de pe scena teatrului oglindesc scena vieții și ne dau mai multe speranțe în schimbările de bine la care trebuie să muncim cu toții.

Puțini ar fi crezut la început de an că vom petrece acest frumos început de primăvară ca într-o scenă de teatru al absurdului, izolați și amenințați de flagelul Covid-19. Teatrul însă vine să ne salveze și în această situație.

Vă invit pe toți să accesați spectacolele de teatru disponibile online, în mod gratuit, pe paginile de internet ale teatrelor din Republica Moldova și nu numai.

Vă îndemn așadar să stați acasă alături de cei dragi și să vă bucurați de arta muzelor Thalia și Melpomene, aducând totodată un omagiu talentului creator al oamenilor de teatru din toate timpurile și de pretutindeni.

Igor ȘAROV, ministrul Educației, Culturii și Cercetării”

Citește și: Ministrul Educației, Igor Șarov, a avut o ședință online cu reprezentanții Băncii Mondiale

loading...

Comments are closed.