Ministrul Educației, Dan Perciun, a transmis un mesaj de încurajare pentru noul an școlar

Dan Perciun, ministrul Educației

Astăzi, cu ocazia începutului noului an școlar, ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, a transmis un mesaj de felicitare și încurajare către elevi, profesori și părinți. Mesajul a fost adresat cu ocazia ceremoniei de deschidere a anului școlar și a subliniat importanța educației și valorilor umane într-o lume în continuă schimbare.

Ministrul Perciun a evidențiat rolul fundamental al școlii în formarea cetățenilor și profesioniștilor, dar și al valorilor precum corectitudinea, onestitatea, bunătatea și grija față de ceilalți în dezvoltarea unei societăți sănătoase.

El a subliniat, de asemenea, că politica educațională a Ministerului se concentrează pe oameni, cu eforturi de creștere a prestigiului profesiei de pedagog, aprecierea cadrelor didactice valoroase și atragerea tinerilor talentați în domeniu. De asemenea, s-a menționat că se lucrează la îmbunătățirea mediului școlar pentru ca fiecare elev să se simtă în siguranță și să descopere bucuria învățării.

Ministrul a îndemnat elevii să fie curioși, ambițioși și curajoși, să nu renunțe niciodată la visele lor și să folosească cunoștințele pentru a-și realiza potențialul.

Ministrul a recunoscut eforturile și dedicarea profesorilor, îndemnând la colaborare pentru a îmbunătăți mediul educațional și a ridica prestigiul profesiei.

De asemenea, a adus un omagiu părinților pentru sprijinul și încurajarea lor în educația copiilor și a subliniat necesitatea unei colaborări strânse între școală, familie și comunitate.

Ministrul Dan Perciun a încheiat mesajul său cu urări de un an școlar plin de realizări frumoase, descoperiri și dezvoltare de noi competențe pentru toți cei implicați în procesul educațional.

”Dragi elevi și studenți!

Stimați profesori!

Felicitări cu ocazia începutului noului an școlar!

Bine ați revenit în lumea cunoștințelor și descoperirilor!

Școala este locul în care ne formăm ca cetățeni, ca profesioniști, dar, și mai important, ne formăm ca oameni. Într-o lume în continuă schimbare este bine să avem cunoștințe, dar trebuie să știm și cum valorificăm aceste cunoștințe în beneficiul nostru și al altora. Corectitudinea, onestitatea, bunătatea, grija față de cei din jur ne definesc ca oameni și acestea sunt valorile fundamentale în edificarea unei societăți sănătoase, în care fiecare cetățean își poate realiza potențialul.

Astăzi ne aflăm la o răscruce istorică și avem o șansă unică să punem umărul în crearea acestor condiții în țara noastră, iar școala are un rol esențial în acest parcurs de integrare în familia statelor europene, libere și democratice.

Oamenii sunt cea mai importantă resursă în societate. De aceea, politicile educaționale pe care le promovăm la Ministerul Educației și Cercetării sunt centrate pe oameni. Echipa noastră va depune tot efortul ca să creștem prestigiul profesiei de pedagog, să apreciem oamenii valoroși din sistemul educațional și să atragem tineri cu vocație. Vom lucra la crearea condițiilor mai bune pentru toți în școală, astfel ca fiecare elev să se simtă în siguranță și să descopere plăcerea de a învăța. Această deprindere pozitivă va putea fi materializată în capacitatea de învățare pe tot parcursul vieții, care este esențială în era tehnologiilor digitale și a schimbărilor dinamice.

Dragi elevi!

Vă îndemn să fiți curioși, ambițioși și curajoși. Nu renunțați niciodată la visurile voastre! Prin muncă asiduă, competențe și atitudine veți putea să vă realizați orice vis, să deveniți profesioniști apreciați și să aveți satisfacție de la ceea ce faceți. Vă doresc ca bucuria descoperirii să vă însoțească pe tot parcursul anului școlar.

Dragi profesori!

Îmi exprim profunda recunoștință pentru munca dumneavoastră, dăruirea și grija de care dați dovadă zi de zi. Vă îndemn să facem echipă în procesul de îmbunătățire a mediului școlar și să depunem tot efortul în ridicarea prestigiului profesiei. Într-adevăr, este un obiectiv ambițios, dar vom putea să-l realizăm dacă fiecare dintre noi va continua să fie model de comportament și de grijă pentru elevi, studenți și pentru colegii noștri.

Dragi părinți!

Știm cât de mult vă doriți să vă fie copiii fericiți. Prin implicarea dumneavoastră activă în viața școlii, prin grijă și încurajare îi puteți inspira și motiva să învețe. Atât școala, cât și părinții trebuie să se adapteze la așteptările copiilor născuți în era digitală. Doar împreună, prin dialog și sprijin reciproc, vom putea depăși provocările cu care ne confruntăm. Un proverb cunoscut spune astfel: „Este nevoie de un sat întreg ca să crești un copil”. Aceasta înseamnă că responsabilitatea față de generația tânără este una comună și o poartă, în egală măsură, familia, școala și comunitatea.

Vă doresc tuturor un an plin de realizări frumoase, descoperiri și competențe noi!”, este mesajul lui Dan Perciun, ministrul Educației și Cercetării.

Total
0
Shares
Total
0
Share