Ministrul Educației, despre unele informații false apărute în spațiul mediatic: “Vă rugăm să vă informați din surse sigure”

Instruirea la distanță a cadrele didactice privind utilizarea resurselor digitale, asigurarea cu echipamente a profesorilor și elevilor care nu dețin tehnică de calcul, dar și implementarea educației parentale la distanță, sunt subiectele discutate astăzi, 7 aprilie, de către ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov în cadrul unei ședințe online cu reprezentanții organelor locale de specialitate în domeniul învățământului.

Ministrul a reiterat cât de importantă este informarea și formarea cadrelor didactice și manageriale în vederea implementării corecte a „Metodologiei privind continuarea la distanță a procesului educațional în condiții de carantină, în învățământul primar, gimnazial, liceal” și a „Metodologiei privind continuarea la distanță a procesului educațional în condiții de carantină în instituțiile de educație timpurie”. Igor Șarov a precizat că metodologiile aprobate nu sunt restrictive și le permit cadrelor didactice să aplice platformele educaționale pe care le consideră oportune în desfășurarea procesului educațional.

A fost pusă în discuție și apariția unor informații false legate de salarizarea angajaților din instituțiile de învățământ general. „În ultima perioadă apar în spațiul public o serie de informații privind interpretarea eronată a deciziilor Comisiei pentru Situații Excepționale și a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării. Vă rugăm să vă informați din surse sigure și anume site-ul oficial și pagina de facebook a ministerului unde cu regularitate vom publica toate documentele emise de MECC.”

Ministrul Igor Șarov a vorbit despre principalele acțiuni întreprinse de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării pe parcursul acestei săptămâni și anume: amânarea sesiunii raionale/ municipale/ republicane de atestare a cadrelor didactice și manageriale, extinderea termenului de depunere a dosarelor privind acordarea notei „10” (zece), din oficiu, la examenul de Bacalaureat, alocarea a câte 50 GB trafic Internet Mobil, gratuit, profesorilor etc. 

La final s-a convenit asupra menținerii unui dialog continuu în vederea identificării celor mai bune soluții privind desfășurarea procesului educațional la distanță.

Citește și: Anul acesta, Ziua Mondială a Sănătăţii este dedicată asistenților medicali și moașelor

Total
0
Shares
 
Total
0
Share