Ministrul Energiei se întâlnește cu AICS pentru a discuta proiecte de sporire a rezilienței energetice în Moldova

Ministrul Energiei, Victor Parlicov, a avut astăzi o întâlnire cu reprezentanții Agenției Italiane pentru Cooperare pentru Dezvoltare (AICS) pentru a discuta posibilitatea derulării unor proiecte care să contribuie la îmbunătățirea rezilienței energetice în Moldova.

Ministrul Energiei și-a exprimat recunoștința pentru suportul acordat în trecut în valoare de aproximativ 10 milioane de euro, de către Guvernul Italiei prin intermediul Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD). Această finanțare s-a concentrat pe sprijinirea consumatorilor vulnerabili prin compensații la energie, precum și pe instalarea de contoare inteligente pentru energie electrică.

De asemenea, Ministrul Energiei a subliniat importanța continuării colaborării și a discutat despre proiecte viitoare care ar putea fi implementate în sectorul energetic.

„Continuarea acestei colaborări va aduce beneficii semnificative pentru Republica Moldova și va consolida relațiile cu Italia. Suntem încrezători că, lucrând împreună, vom putea implementa proiecte de succes și aduce schimbări pozitive în sectorul energetic”, a menționat Victor Parlicov.

Ambele părți speră că, odată cu implementarea unor proiecte mai ample, Agenția Italiană pentru Dezvoltare Internațională va decide să deschidă un birou permanent la Chișinău.

Total
0
Shares
Total
0
Share