Ministrul Finanțelor, la întrevederea cu AFAM: „Incluziunea financiară a femeilor este esențială pentru dezvoltarea economică a țării”

Ministrul Finanțelor Petru Rotaru s-a întâlnit astăzi cu membrele Asociației Femeilor Antreprenoare din Moldova (AFAM). Agenda discuțiilor a vizat, în special, rolul Ministerului Finanțelor în promovarea politicilor în domeniul managementului finanțelor publice, inclusiv cele fiscale și vamale, din perspectiva simplificării activității de business.

Participantele au vorbit despre oportunitățile din domeniul antreprenorial, dar și au pus în discuții principalele provocări cu care se confruntă astăzi femeile de afaceri în Republica Moldova. În acest context, au fost menționate mai multe aspecte referitoare la cadrul de reglementare privind efectuarea decontărilor în numerar, îmbunătățirea infrastructurii IT pentru dezvoltarea e-comerțului, regimul fiscal al agenților economici subiecți ai IMM (Întreprinderi Mici și Mijlocii).

De asemenea, părțile au discutat despre necesitatea de a stimula dezvoltarea întreprinderilor plătitoare de TVA și asigurarea unui mediu de business echitabil, care să funcționeze în baza principiului de concurență loială.

La final, ministrul Petru Rotaru a reiterat importanța îmbunătățirii accesului femeilor la finanțare, menționând Programul guvernamental “373”, dar și alte programe care deschid noi oportunități pentru femei în afaceri. „Incluziunea financiară a femeilor este esențială pentru dezvoltarea economică a țării. Ministerul Finanțelor va continua să promoveze politici în domeniul managementului finanțelor publice care să țină cont de dimensiunea de gen”, a menționat Petru Rotaru.

Total
0
Shares
Total
0
Share