Ministrul Finanțelor la întrevederea cu sindicaliștii

Salarizarea în sectorul public și în cel privat, revizuirea cadrului legal și politicile social-economice au fost principalele subiecte de pe agenda întrevederii ministrului finanțelor Petru Rotaru cu președintele Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM), Igor Zubcu.

În special, discuțiile s-au axat pe aspecte legate de salarizarea în sectorul bugetar, reexaminarea salariului minim pe țară, modul de impozitare a veniturilor persoanelor fizice, precum și pe chestiuni legate de organizarea tratamentului balneosanatorial al asiguraților și a odihnei și întremării sănătății copiilor și adolescenților în sezonul estival.

De asemenea, părțile au subliniat importanța valorificării forței de muncă calificată prin motivarea capitalului uman din domenii economice și sociale, care au un impact esențial asupra dezvoltării sustenabile a Republicii Moldova.

„Activitatea Ministerului Finanțelor este orientată către oameni. În procesul de elaborare a politicii bugetar-fiscale pentru anul 2024 ne-am axat pe angajat, lărgind spectrul de deduceri de care vor putea beneficia salariații”, a menționat ministrul finanțelor în cadrul întrunii. De asemenea, Petru Rotaru a precizat că instituția se află în proces de elaborare a proiectului Legii bugetului de stat pentru 2024, un exercițiu complex și amplu, care va oferi în curând o perspectivă clară asupra politicilor salariale din anul următor.

La rândul său, Igor Zubcu a apreciat deschiderea Ministerului Finanțelor, remarcând importanța continuării unui dialog constructiv, în vederea identificării celor mai bune soluții.

Total
0
Shares
Total
0
Share