Alte știri

Ministrul Finanțelor: pentru a plăti salariile și pensiile majorate, Guvernul Moldovei NU trebuie să se împrumute!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministrul Finanțelor, Ion Chicu, dă asigurări că situația bugetului de stat în Republica Moldova pentru anul 2019 este în ordine și totul este sub control, chiar dacă politicienii din opoziție încearcă să transmită poporului mesaje contrare.

„Fiindca de cateva luni bune (perioada pre si post-electorala) unele persoane „dezinteresate politic” se tot ingrijoreaza in privinta evolutiei datoriei publice, vreau sa postez aici o imagine cu principalii indicatori pentru primul trimestru al anului 2019. Este acel trimestru, cand conform „nostra-damusilor” respectivi, pentru a plati salariile si pensiile majorate, guvernul trebuia sa se imprumute masiv”, a scris Chicu pe Facebook. 

Deoarece i-a „dezamagit” cumplit, datoria publica diminuindu-se atit ca cifra absoluta (cu 164 mln.lei), cat si ca pondere in PIB, criticii au schimbat deja macazul, exprimindu-si marea ingrijorare, ca pina la sfarsit de an Guvernul Filip nu va reusi sa… mareasca datoria publica, mai ales cea externa. „Am inteles ca ard de nerabdare sa faca ordine „la buget”, ca daca nu luam credite, nu putem plati salariile”, a adăugat ministrul.

Cei de la Ministerul Finantelor suntem de alta parere. „Vom angaja credite doar pentru investitii in infrastructura. Nici un cent nu imprumutam pentru consum curent. Salariile, pensiile si alte prestatii – vor fi achitate la timp. Mai mult, consideram in planurile noastre o eventuala diminuare a poverii fiscale prin reducere de taxe si impozite. Da efect!”, a punctat Ion Chicu.

loading...

Comments are closed.