Ministrul german de Externe afirmă că Rusia a fost izolată la Adunarea Generală a ONU

 

Ministrul german de Externe, Annalena Baerbock, a declarat joi că Rusia a fost criticată la Adunarea Generală a Naţiunilor Unite şi în Consiliul de Securitate al ONU, în condiţiile în care Moscova continuă să fie izolată la nivel internaţional din cauza războiului din Ucraina, scrie Agerpres.ro

„Moscova a primit critici clare în cadrul Adunării Generale şi în Consiliul de Securitate pentru încălcarea continuă a Cartei ONU”, a declarat şefa diplomaţiei germane joi seara, la sfârşitul participării sale la Adunarea Generală a ONU de la New York, înainte de a se întoarce la Berlin.

“Rusia rămâne izolată”, a mai spus Baerbock.

Moscova s-a confruntat cu “o opoziţie puternică când a încercat să pună la îndoială declaraţii importante privind dezvoltarea durabilă şi sănătatea globală”, mai ales din partea ţărilor din Africa, America Latină şi Asia, a mai spus ministrul german de Externe.

Baerbock a participat de duminică la Adunarea Generală a ONU de la New York, rămânând o zi în plus faţă de cancelarul german Olaf Scholz, care şi-a încheiat discuţiile la ONU miercuri seara şi a revenit în Germania.

Ministrul german de Externe a luat, de asemenea, cuvântul la o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU privind situaţia din regiunea Nagorno-Karabah.

Baerbock a cerut totodată comunităţii internaţionale să adapteze Naţiunile Unite la viitor prin reforme profunde, adăugând că organizaţia are nevoie de o “modernizare”.

“Aceasta săptămână plină mi-a arătat că marea majoritate a lumii vrea mai multă cooperare internaţională, vrea să găsească soluţii comune”, a afirmat ea.

Şefa diplomaţiei germane afirmă că Rusia a fost izolată la Adunarea Generală a ONU

Total
0
Shares
Total
0
Share