Alte știri

Ministrul Igor Șarov: „Universitatea de Stat din Tiraspol s-a poziționat pe piața universitară în calitate de furnizor esențial de specialiști în domeniul pedagogic”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Universitatea de Stat din Tiraspol aniversează, astăzi, 1 octombrie, 90 de ani de la fondare. În cadrul ceremoniei aniversare, Ministrul Educației, Culturii și Cercetării venit cu un mesaj de felicitare pentru angajații instituției.

Igor Șarov a menționat că MECC a apreciat constant realizările Universității de Stat din Tiraspol și semnificația pe care a avut-o pentru fundamentarea întregului sistem al învățământului superior în Republica Moldova.

„Actualmente Universitatea de Stat din Tiraspol s-a poziționat pe piața universitară din țară în calitate de furnizor esențial pentru piața muncii în domeniul pedagogic. Pe fundalul acestei necesități stringente de cadre didactice, în momentul știrbirii imaginii de profesor și a abandonului profesiei de către resursa umană tânără, Universitatea de Stat din Tiraspol devine un adevărat partener în formarea și livrarea în școli și colegii a specialiștilor de înaltă calificare în diverse domenii, colaborând continuu cu organele locale de specialitate în domeniul învățământului, cu zonele rurale și școlile din cele mai îndepărtate zone ale Republicii Moldova, pentru a forma continuu și a pregăti în permanență acei profesori atât de dificil de menținut în sistem”, a declarat Ministrul Educației Culturii și Cercetării.

Oficialul a mai subliniat că mizează pe un dialog permanent și pe o colaborare rodnică pe probleme de învățământ, cercetare/dezvoltare și cultură între Universitatea de Stat din Tiraspol și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

În cadrul ceremoniei, Igor Șarov a înmânat diploma MECC pentru contribuția remarcabilă în promovarea educației de calitate și formarea cadrelor didactice unui grup de profesori din cadrul instituției de învățământ superior.

Universitatea de Stat din Tiraspol a fost fondată la 1 octombrie 1930. Până la finele anilor patruzeci ai secolului trecut, Universitatea de Stat din Tiraspol a fost practic, unica instituție de învățănânt superior care pregătea specialiști în domeniul economic. Pe parcursul anilor, Universitatea a format la facultățile sale zeci de mii de specialiști de calificare înaltă.

În prezent, în majoritatea instituțiilor administrației publice centrale și locale, în centrele universitare și de cercetare activează absolvenții Universității de Stat din Tiraspol.

loading...

Comments are closed.