Alte știri

Ministrul Ion Perju a discutat cu agricultorii din Fălești despre procedura de depunere a dosarelor la accesarea compensației pentru secetă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, a efectuat astăzi, 24 august, o vizită de lucru în raionul Fălești. Vizita a avut loc la solicitarea agricultorilor din regiune care au dorit să discute cu autoritățile centrale despre procedura de depunere a dosarelor la accesarea compensației oferită de Guvern, în contextul pagubelor cauzate de calamitățile naturale.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Cu referire la autorizarea primelor plăți pentru acordarea compensațiilor provocate de calamităților naturale, părțile au discutat despre perioada de depunere a actelor, cuantumul pentru fiecare cultură agricolă și situația privind culturile cerealiere de grupa a II-a.

Totodată, au fost abordate subiecte ce vizează soluțiile pe termen lung ce vor contribui la dezvoltarea sectorului agricol. Astfel, agricultorii au subliniat importanța respectării asolamentului solului, necesitatea reabilitării lacurilor din regiune în scop de utilizare pentru irigare, utilizarea tehnologiilor optime pentru păstrarea umidității în sol, precum și s-au interesat de partenerii de dezvoltare disponibili să ofere suport în acest sens. De asemenea, agenții economici au menționat necesitatea dezvoltării sistemului de irigare în regiune.

„Vă mulțumesc pentru dialogul deschis și liniștit. Mă bucur că sunteți dispuși să comunicăm și să avem un schimb de opinii pentru a identifica cele mai eficiente soluții de depășire a provocărilor. În prezent astea sunt acțiunile optime și obiective ale Guvernului, reieșind din posibilitățile bugetului și ale țării, în condițiile dificile din perioada curentă”, a precizat ministrul Ion Perju la întrevederea din raionul Fălești.

Citește și: Guvernul a identificat soluții suplimentare în sprijinul agricultorilor

loading...

Comments are closed.