Actualitate

Ministrul Ion Perju a participat la Consiliul interguvernamental privind problemele complexului agroindustrial al statelor membre CSI

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, a participat astăzi, la ședința Consiliul interguvernamental privind problemele complexului agroindustrial al statelor membre CSI, ce s-a desfășurat în format on-line și a avut drept scop nominalizarea realizărilor din anul curent și stabilirea priorităților pentru perioada următoare.

În cadrul ședinței, au fost discutate subiecte de interes comun, cu referire la simplificarea procedurilor pentru importul de produse agricole între statele membre CSI și la dezvoltarea economiei agroindustriale. În context, au fost discutate rezultatele proiectelor realizate în anul curent și au fost identificate următoarele acțiuni de colaborare între state.

Totodată, părțile au abordat, aspecte ce țin de Planul de prospectivă privind selecția și reproducerea animalelor de fermă în statele membre CSI, au înaintat opinii privind dezvoltarea sectorului piscicol, precum și au realizat un schimb de opinii cu referire la cultivarea legumelor și dezvoltarea sectorului vitivinicol în regiune.

În acest sens, au fost vociferate un set de propuneri pentru modernizarea sectorului agroindustrial, prin sistemul de cercetare-inovare și prin schimbul de informații și bune practici între state.

La eveniment au participat miniștrii agriculturii din Republica Moldova, Armenia, Republica Belarus, Kazahstan, Republica Kârgâză, Tadjikistan, Federația Rusă, Turkmenistan, Uzbekistan, reprezentanți ai Comisiei Economice Eurasiatică.

Citește și: Guvernul a aprobat Legea privind calitatea aerului atmosferic

loading...

Comments are closed.