Actual

Ministrul Ion Perju, în vizită de lucru în raionul Sângerei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, a efectuat o vizită de lucru în raionul Sîngerei. Oficialul s-a întâlnit cu autoritățile publice locale și reprezentanții serviciilor desconcentrate, inclusiv, producătorii agricoli, agenții economici din regiune.

În dialogul cu ministrul, autoritățile locale din raion au întrebat de prioritățile Guvernului în infrastructură, aprovizionare cu apă și canalizare în localități, în contextul în care aceste domenii sunt în gestiunea MADRM. De asemenea, administrația locală s-a interesat de  proiectele finanțate din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR) și Fondul Ecologic Național (FEN), alte aspecte ce au tangență cu proiectele de dezvoltare regională și de mediu, în derulare și cu finanțare din FNDR și FEN, precum și Fondul Național pentru Dezvoltare Rurală.

În context, ministrul a subliniat că investițiile în infrastructură, aprovizionarea cu apă și canalizare în localități, locuri noi de muncă, condiții de viață îmbunătățite, sunt prioritare și pentru Guvern,  adăugând: „Săptămâna curentă, la ultima ședință a Consiliului de Administrare a Fondului Ecologic am analizat situația pe fiecare proiect și urmează Consiliul să decidă cum vor fi resursele financiare distribuite în funcție de priorități, iar pentru proiectele ce vor fi neacoperite financiar se va negocia cu partenerii de dezvoltare pentru a le solicita suportul”.

Agricultorii din raion au vorbit despre provocările din sectorul agricol și au solicitat suport în depășirea acestora. În acest sens, ministrul i-a îndemnat să fie mai insistenți și să acceseze subvențiile.

După discuțiile cu autoritățile, ministrul a vizitat două afaceri de succes: un depozit frigorific pentru fructe şi legume cu o capacitate de circa 1600 de tone, din Parcul Agro-industrial din Sângerei și o fermă de creștere a iepurilor. Afaceri inițiate și cu investiții străine, în cadrul proiectelor, dar și cu suportul statului prin subvenționare.

La finalul aflării sale în raion, ministrul a observat gunoiștea neautorizată de la Sîngerei, amplasată în apropierea râului Ciuluc. În acest sens, oficialul a purtat o discuție dură cu autoritățile făcând referință la impactul negativ al acestora asupra mediului și a resurselor de apă, dar și la responsabilitatea autorităților și a cetățenilor în vederea respectării legislației.

Citește și: Premierul a inspectat lucrările de construcție a drumului Porumbrei-Cimișlia

loading...

Comments are closed.