Politic

Ministrul Justiției a convocat o ședință cu judecătorii Curților de Apel și Judecătoria Chișinău

Pinterest LinkedIn Tumblr

În perioada 22-24 februarie, Veronica Mihailov-Moraru, ministrul Justiției, a avut mai multe întrevederi, atât în format online, cât și fizic cu judecătorii Curților de Apel Chișinău, Cahul, Comrat și Bălți și din cadrul Judecătoriei Chișinău, sediul Centru.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Ministrul Justiției a informat judecătorii despre proiectele de legi aflate pe agenda Ministerului și a încurajat judecătorii să fie parte la reforma justiției, care are mai multe părți componente (exercițiul de evaluare extraordinară a integrității judecătorilor, fortificarea colegiilor judiciare, perfecționarea legislației procedurale, capacitarea instanțelor judecătorești etc). Un mod de a avansa în direcția îmbunătățirii stării în justiției, este participarea activă a judecătorilor la alegerile Adunării Generale a Judecătorilor, planificată pentru 17 martie, pentru a contribui la constituirea Consiliului Superior al Magistraturii, iar sistemul judecătoresc să revină treptat la capacitatea proprie de a rezolva problemele.

Moraru a făcut apel la necesitatea faptului ca să fie informat corect corpul judecătoresc despre starea lucrurilor, dat fiind faptul că se circulă și multe informații eronate.

loading...

Comments are closed.