Ministrul Justiției: Blocul ”Ș. O. R.” nu va putea participa la alegeri

Blocul ”Ș. O. R.” nu va putea participa la alegeri. Declarația aparține ministrului Justiției, Veronica Mihailov Moraru, care afirmă că instituția pe care o conduce a cerut ASP să demareze procedurile de lichidare, scrie Realitatea.md

Ilan Șor: Am identificat soluții financiare pentru a-i ajuta pe agricultorii din Orhei, Taraclia și UTA Găgăuzia

Funcționara afirmă că decizia finală aparține Comisiei Electorale Centrale. În același timp, conform ei, noul bloc nu poate lua drept moștenire simbolica Partidului ȘOR, declarat neconstituțional.

„Conform Codului Electoral, CEC este organul care înregistrează candidații, concurenții. Hotărârea CC nu poate fi încălcată. Nici un bloc sau partid nu poate avea, utilizat denumiri identice cu cele care au fost deja dizolvate. Odată cu dizolvarea partidului se dizolvă toate atribuția, și denumirile, și simbolurile. Nu pot fi preluate pentru a face transfer de imagine. CEC urmează să ia decizii”, a declarat Mihailov-Moraru în studioul televiziunii naționale.

Partidul ”ȘOR” a fost declarat neconstituțional pe 19 iunie, după mai multe săptămâni de audieri la Curtea Constituțională. Ulterior, s-a anunțat formarea blocului ”Ș. O. R.”.

Total
0
Shares
Total
0
Share