Politic

Ministrul Justiției: Din 1 martie 2019, Moldova va avea un nou Cod Civil – a doua lege ca impact după Constituție

Pinterest LinkedIn Tumblr

Din 1 martie 2019, Moldova va avea un nou Cod Civil. Parlamentul a aprobat proiectul de lege, în lectură finală, anunță ministrul Justiției, Victoria Ifdoti.

Cetățenii și mediul de afaceri vor beneficia astfel de un cadru legal modern, similar celui din statele europene. Sunt modificări esențiale care vin să aducă mai multă claritate în raporturile dintre persoanele fizice și juridice, dar și o mai mare protecție consumatorilor.

Legea a fost semnată deja de președintele Parlamentului, Andrian Candu. „Am semnat proiectul de modernizare a Codului civil, a doua lege ca impact asupra tuturor locuitorilor țării după Constituție. Documentul aduce o abordare nouă, conformă celor mai bune practici europene. Mulțumesc deputaților, Guvernului și tuturor profesioniștilor din grupul de lucru care, mai mult de 5 ani, au lucrat asupra celor peste 1600 de articole din Cod. Cred că am reușit să oferim instrumente bune pentru apărarea eficientă a intereselor locuitorilor Republicii Moldova”, a spus Candu.

IMPORTANT – noul Cod Civil a fost făcut de experți independenți din cadrul societății civile din Moldova și din UE, în comun cu angajații Ministerului Justiției de la Chișinău.

loading...

Comments are closed.