Politic

Ministrul Justiției: Justiția trebuie să fie mai transparentă, hotărârile judecătorești trebuie să fie publicate

Pinterest LinkedIn Tumblr

Reformele în justiție nu au fost duse până la capăt. Acest lucru îl demonstrează numărul mare de plângeri și nemulțumiri parvenite de la cetățeni la Ministerul Justiției. Declarația a fost făcută de ministra justiției, Victoria Iftodi, în cadrul emisiunii „Replica” de la postul de televiziune Prime TV, transmite IPN.

Potrivit ei, una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă cetățenii în domeniul justiției este lipsa motivării hotărârilor judecătorești. „Încercăm ca justiția să fie mai transparentă. O reformă importantă este ceea ce ține de publicarea hotărârilor judecătorești”, spune ministra.

Victoria Iftodi a declarat că cea mai mare provocare a mandatului său este ca legile promovate în Guvern să aibă finalitate și susținere politică. De asemenea, actorii implicați în actul justiției să fie activi și receptivi la reformele care urmează să fie implementate.

Analistul politic Corneliu Ciurea este de părere că cea mai mare provocare pentru Victoria Iftodi în noua funcție este dimensiunea politică a reformei justiției. Potrivit lui, succesul reformei în justiție va depinde în mare măsură de acțiuni politice. Totodată, nu există niște indicatori clari care să probeze succesul reformei în justiție. „Reformele aici se fac gradual, încet și oamenii din acest sistem nu trebuie fugăriți dintr-o parte în alta, dar ei trebuie să știe că aceste schimbări, care se vor produce oricum, nu vor fi fatale pentru ei”, a spus Corneiu Ciurea.

loading...

Comments are closed.