Economic

Ministrul PAS al Finanțelor susține că în acest an vom avea ”o creștere” economică de zero procente sau chiar sub zero

Pinterest LinkedIn Tumblr

Republica Moldova va înregistra un regres economic fără precedent. Ministrul Finanțelor, Dumitru Budianschi, a declarat, vineri seara, la o emisiune televizată, că Guvernul se așteaptă în acest an chiar la ”o creștere economică sub zero”.

Potrivit ministrului, creșterea economică de 3,5% prognozată în acest an a fost compromisă de consecințele războiului din Ucraina, inflație, criza gazelor.

Întrebat ce prognoză are acum ministerul pentru creșterea economică, Budianschi a spus: ”este de zero, zero și sau chiar puțin sub zero”.

Totuși, ministrul și-a exprimat speranța că lucrurile se vor redresa și acest declin ar putea fi atenuat de potențialele investiții.

Totodată, ministrul Finanțelor a mai declarat că Guvernul se așteaptă la ”sporirea deficitului bugetar cu încă 6-7 miliarde de lei”, față de cel prognozat în acest an. Budianschi a menționat că deficitul va fi acoperit din împrumuturi și granturi externe.

Anterior și ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, a declarat că în acest an autoritățile se așteptă la o creștere economică aproape de zero. Potrivit ministrului, pronosticul s-ar putea opri la 0,3%.

loading...

Comments are closed.