Social

Minor cercetat penal pentru furt comis în capitală. Ce pedeapsă riscă băiatul

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ofițerii secției investigație a Inspectoratului de Poliție Ciocana din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, au reținut un minor în vârstă de 17 ani locuitor a sat. Văduleni or. Vadul lui Vodă, fiind suspectat în comiterea a cel puțin două furturi.

În primul forțele de ordine au fost sesizate la data de 12 iunie, de către locuitoarea unei locuințe amplasată în or. Vadul lui Vodă, comunicând că din locuiță i-a dispărut cardul bancar de pe care ulterior a fost extrasă suma de 7 250 lei. La fața locului polițiștii au stabilit că individul a pătruns în locuință prin deteriorarea geamului.

În al doilea caz polițiștii au fost sesizați la data de 07 septembrie, de către o doamnă locuitoare a s. Văduleni, comunicând că din garaj a fost sustras un scuter în sumă de 7 000 lei.

În ambele cazuri au fost inițiate cauze penale în conformitate cu prevederile art.186 C.P. R.M, fiind dispuse un șir de acțiuni, în vederea identificării și reținerii suspectului în comiterea infracțiunilor.

În acest context, în urma măsurilor speciale de investigație și urmărire penală întreprinse de polițiști, individul a fost reținut și escortat la inspectorat pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vina, totodată comunicând că scuterul la dus la o rudă din satul Dubăsarii Vechi. Totodată s-a stabilit că minorul nu este la prima abatere, fiind cercetat penal pentru infracțiuni analogice.

Polițiștii au ridicat bunul sustras și l-au restituit proprietarei.

Minorul este cercetat penal în stare de libertate pentru furt, infracțiune care conform legislației în vigoare se pedepsește cu amendă în mărime de la 32 500 lei la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de 180 la 240 ore sau cu închisoare pe un termen de până la 4 ani.

loading...

Comments are closed.