Social

Minoră din Moldova, violată cu sălbăticie de bărbatul care o chemase să îi dea pomană

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ancheta într-o comună din Bacău, după ce un bărbat în vârstă de 64 de ani a fost acuzat că ar fi violat o minoră, scrie stirileprotv.ro.

Iubitul fetei este cel care a sunat la 112 după ce adolescenta i-a povestit cele întâmplate. Poliţiştii l-au reţinut pe suspect pentru 24 de ore, însă acesta a refuzat să coopereze cu anchetatorii.

Medicii legişti au eliberat un certificat ce arată ca fata a suferit un abuz. Totuşi judecătorii au decis că bărbatul nu reprezintă un pericol şi au dispus cercetarea lui sub control judiciar.

Totul s-a fi întâmplat când bărbatul ar fi chemat-o pe copilă în casa, sub pretextul că vrea să îi ofere ceva de mâncare de la o pomană. Fata a povestit anchetatorilor că acesta s-ar fi năpustit asupra ei şi-ar fi violat-o. Bărbatul nu a are un istoric tocmai curat. În urmă cu patru luni, a fost eliberat din închisoare pentru că îşi agresase soţia.

După ce a scăpat din mâinile lui, fata s-a dus speriată la prietenul ei pentru a-i povesti chinurile la care a fost supusă.

Fata în vârstă de 16 ani a fost dusă la Spitalul Judeţean de Urgenţe din Bacău, unde medicii legişti au constatat agresiunea. Poliţiştii l-au reţinut pe suspect pentru acuzaţia de viol.

Cătălina Păduraru – IJP Bacău: ”Un bărbat în vârstă de 64 de ani din comună Prăjeşti a fost reţinut de poliţişti pentru o perioadă de 24 de ore fiind bănuit de comiterea infracţiunii de viol. Ulterior acesta a fost prezentat parchetului de pe lângă judecătoria Bacău care a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile”.

În ciuda certificatului emis de medicul legist, judecătorul a hotărât că bărbatul poate fi cercetat în libertate. Pe de altă parte cei de la Protecţia Copilului au demarat şi ei o anchetă pentru a cerceta condiţiile în care cei 3 copii locuiesc împreună cu tatăl lor.

loading...

Comments are closed.