Miracol în ambulanță: Patru copii au venit pe lume în drum spre spital, asistați de echipele medicale de urgență

Ambulanța, 112

Echipele de asistență medicală urgentă periodic au parte de intervenții deosebite, fiind alături de femei în cel mai special moment din viața lor – nașterea. Patru copii au văzut lumina zilei datorită intervenției prompte și asistenței medicale urgente prespitalicești acordate cu profesionalism, grijă și siguranță.

Echipele AMU din raionul Briceni au asistat două nașteri în ambulanță. Primul caz a fost înregistrat la 27 iunie într-o localitate din raionul Briceni. Echipa SAMU Briceni a sosit în 19 min. la domiciliu, unde pacienta de 31 ani, care era la ,,Sarcina a III-a, 37-38 săptămâni” prezenta contracții de naștere. Gravida a fost preluată, iar în drum spre spital s-a declanșat nașterea. La ora 15:55 s-a născut un băiețel cu greutatea de 3550 gr., Scor Apgar 9 puncte.

Membrii echipei SAMU Briceni:

Medic – Socican Boris

Felcer – Dobrovolscaia Irina

Conducator de autoambulanță – Gîtlan Ivan.

Al doilea caz la 2 iulie, ora 00:19, o parturientă de 33 ani din or. Lipcani a solicitat asistența medicală urgentă la etapa de prespital pe motivul „Sarcina a VI-a, 39-40 săptămâni” cu dureri abdominale pronunțate ce se repetau la fiecare 2 minute. Echipa PAMU Lipcani a intervenit la solicitare și a preluat de urgență pacienta. În timpul transportării la spital s-a declanșat nașterea și la ora 00:45 s-au auzit primele țipete de bucurie în ambulanță. Datorită intervenției echipei AMU s-a născut pe lume un băiat de aproximativ 3000 gr., Scor Apgar 8-9 puncte. Ulterior, lăuza și nou-născutul au fost transportați la IMSP Spitalul Raional Edineț.

Membrii echipei PAMU Lipcani:

Felcer – Ursu Elena

Infirmier – Cebotari Olga

Conducator de autoambulanță – Jemiga Mihail.

În dimineața zilei de 2 iulie, ora 09:51, a fost solicitată intervenția ambulanței pentru o gravidă de 40 ani dintr-o localitate a raionului Nisporeni pe motivul solicitării „Sarcina a III-a, 37-38 săptămâni, dureri de naștere”. Echipa PAMU Grozești din cadrul SAMU Nisporeni a intervenit prompt și în timpul transportării la maternitate a asistat nașterea unui băiețel în ambulanță. Nou-născutul a venit pe lume la ora 10:45 cu greutatea aproximativă 3000 gr., Scor Apgar 8-9 puncte. Ulterior, mama și nou-născutul au fost transportați asistat la IMSP Spitalul Raional Nisporeni pentru îngrijiri medicale corespunzătoare.

Membrii echipei SAMU Nisporeni:

Felcer – Jalbă Victoria

Infirmier – Lefter Ludmila

Conducator de autoambulanță – Lefter Ion.

Iar la data 3 iulie, ora 19:25 la Dispeceratul comun de urgență al IMSP CNAMUP a parvenit o solicitare pentru acordarea asistenței medicale de urgență unei gravide „Sarcina a II-a, 39 săptămâni”, dintr-o localitate a raionul Dubăsari. Echipa PAMU Dubăsarii Vechi a ajuns la locul solicitării și a constatat la parturientă toate semnele caracteristice pentru debutul travaliului. La ora 19:52 a survenit nașterea la domiciliu, astfel că venirea pe lume a nou-născutului a fost un adevărat miracol pentru toți cei prezenți. Datorită asistenței medicale calificate acordate la timp de membrii echipei PAMU Dubăsarii Vechi, nașterea a decurs fără complicații. Femeia în vârsta de 26 ani a adus pe lume un băiețel de aproximativ 3000 gr., Scor Apgar 8 puncte. Mama și nou-născutul au fost transportați în stare satisfăcătoare la IMSP Spitalul Raional Criuleni, pentru îngrijiri medicale corespunzătoare.

Membrii echipei PAMU Dubăsarii Vechi din cadrul SAMU Coșnița:

Felcer – Jalbă Natalia

Infirmier – Saramciuc Petru

Conducator de autoambulanță – Mihailov Corneliu.

Total
0
Shares
Total
0
Share