Mişcarea Respect Moldova consideră pe deplin justificate protestele agricultorilor

Mişcarea Respect Moldova consideră pe deplin justificate protestele agricultorilor din Republica Moldova, în condiţiile în care este bine cunoscută situaţia dramatică în care a ajuns agricultura. Totodată, formațiunea politică mai crede că aceste proteste trebuie să aibă un caracter pașnic și să se încadreze în limitele legale.

“Considerăm că fermierii au nevoie de suport şi el trebuie acordat pe diverse dimensiuni – de la modificări ale cadrului legislativ şi normativ, ca acesta să permită agricultorilor să-şi desfăşoare activitatea într-un mediu mult mai avantajos, până la crearea condiţiilor optime pentru ca ei să-şi poată comercializa marfa la preţuri reale.

De asemenea, considerăm, că statul trebuie să întreprindă acţiunile necesare pentru a perfecţiona sistemul de subvenţionare în agricultură, pentru ca fermierii să resimtă cu adevărat eficienţa acestuia.

Nu în ultimul rând, considerăm că se impun şi măsuri urgente, cu impact imediat. Aceste măsuri trebuie identificate de comun acord şi implementate până la startul lucrărilor agricole de primăvară, altfel colapsul din agricultură se va aprofunda, iar consecinţele vor fi catastrofale pentru întreaga economie naţională.

Îndemnăm autorităţile să se aşeze la masa de discuţii cu agricultorii pentru a stabili paşii concreţi ce trebuie întreprinşi în continuare, pentru ca situaţia să revină la normal. Dialogul nu are alternativă şi acest lucru trebuie să-l înţeleagă toţi acei de care depinde depăşirea crizei în care s-au pomenit agricultorii”, este poziția Partidului Mișcarea Respect Moldova.

Amintim că mai mulți agricultori au blocat punctul de trecere și Vama Leușeni.

Total
0
Shares
Total
0
Share