Mișcarea Respect Moldova își propune să devină forța de care Republica Moldova are nevoie pentru a construi Europa la noi acasă

Într-un interviu acordat portalului tribuna.md, președintele Mișcării Respect Moldova, Eugeniu Nichiforciuc, a făcut bilanțul primei perioade de activitate a formațiunii și s-a referit la planurile de viitor.

Potrivit lui Nichiforciuc, Mișcarea Respect Moldova a înregistrat un rezultat bun în alegerile locale din noiembrie 2023, obținând 19 primari, 11 consilieri de nivelul II și 145 consilieri de nivelul I. De asemenea, în perioada post electorală, partidul a demonstrat că este o formațiune responsabilă, cu un înalt nivel de maturitate politică și pragmatism.

În ceea ce privește planurile de viitor, Mișcarea Respect Moldova își propune să se extindă în continuare și să devină forța de care Republica Moldova are nevoie pentru a construi Europa la noi acasă.

În ceea ce privește ideea Maiei Sandu de a organiza un referendum privind integrarea europeană a Republicii Moldova, Eugeniu Nichiforciuc a declarat că ideea, în fond, nu este rea, dar că trebuie luate în calcul și riscurile. El a avertizat că forțe ostile integrării europene ar putea folosi referendumul pentru a compromite însăși ideea de integrare europeană. De aceea, pentru a nu admite eşecul referendumului, este necesară o campanie pro-referendum care să informeze oamenii despre esenţa acestui proces important și despre miza enormă care este în joc.

Total
0
Shares
Total
0
Share