Politic

Misiunea OSCE s-a arătat îngrijorată de exercițiile militare din Zona de Securitate

Pinterest LinkedIn Tumblr

Misiunea OSCE în Moldova și-a exprimat îngrijorarea cu privire la exercițiile militare neautorizate desfășurate în ultimele zile în Zona de Securitate de către Grupul Operativ al Trupelor Ruse, transmite MOLDPRES.

Potrivit unui comunicat remis presei, Misiunea OSCE a trimis o echipă în Zona de Securitate în timpul desfășurării exercițiilor, „însă echipa a fost obstrucționată să le monitorizeze pe deplin”.

În acest context, Misiunea OSCE a îndemnat toate părțile implicate în îndeplinirea Acordului din 1992 privind principiile reglementării pașnice să respecte pe deplin prevederile acestuia și regimul Zonei de Securitate, întrucât „acest lucru este în interesul tuturor părților”.

Conform Acordului privind principiile reglementării pașnice a conflictului armat în regiunea transnistreană a Republicii Moldova din 21 iulie 1992, exercițiile militare în Zona de Securitate trebuie să fie autorizate de către Comisia Unificate de Control, ceea ce nu a fost făcut în cazul dat, a precizat OSCE.

Grupul Operativ al Trupelor Ruse a desfășurat în Zona de Securitate, pe 14 și 15 august curent, exerciții militare cu forțarea râului.

loading...

Comments are closed.