MJ va sesiza organele de drept privind modul în care au fost desfășurate achizițiile de dispozitive de monitorizare electronică

Ministerul Justiției a recepționat scrisoarea Asociației pentru Guvernare Eficientă și Responsabilă (AGER), prin care a fost informat despre faptul că a fost efectuată o analiză a procedurilor de achiziție a sistemului de monitorizare electronică. Analiza dată a scos la iveală mai multe nereguli, în special suspiciuni cu privire la trucarea achizițiilor de echipamente de monitorizare electronică, desfășurate în perioada 2019-2021.

În context, Ministerul va sesiza organele de drept responsabile, pentru a investiga circumstanțele și iregularitățile identificate de AGER.

Totodată, Ministerul Justiției reiterează angajamentul său de a asigura transparența și eficiența modului de utilizare a banilor publici și a solicitat Inspectoratului Național de Probațiune (INP) să ajusteze procesele de monitorizare, conform cerințelor de eficacitate și economicitate, inclusiv prin îmbunătățirea calității dispozitivelor.

INP va beneficia de asistența unui expert internațional, care va evalua calitatea brățărilor electronice, conformitatea acestora cu standardele ISO/IEC și standardele de bună practică ale Consiliului Europei.

Despre constatările și recomandărilor expertului, Ministerul Justiției va informa suplimentar.

Total
0
Shares
Total
0
Share