Alte știri

Moblizare de amploare în rândul moldovenilor: „Stop Rogozin – armata rusă afară”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cetățenii se mobilizează pe rețeaua de socializare Facebook pentru a organiza proteste cu sloganul „STOP ROGOZIN – armata rusă afară!”, în momentul în care Dmitri Rogozin va sosi pe Aeroportul Internațional Chișinău.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Au fost create două evenimente care îndeamnă cetățenii să protesteze mâine, 28 iulie, împotriva vizitei lui Rogozin în Republica Moldova.

„STOP ROGOZIN – armata rusă afară!” este unul din evenimente creat de către liderul Asociației Obștești Unirea-ODIP, Vlad Bilețchi și de către președintele Asociației ucrainenilor din Republica Moldova, Mihail Bagas.

„Dacă ești patriot, îți respecți neamul, limba și valorile naționale – VINO ALĂTURI DE NOI!

Să-l trimitem acasă pe ocupantul, nemernicul care a ucis moldoveni-patrioți în anul 1992!
Să-l trimitem acasă pe cel care a luptat și luptă împotriva Moldovei, cel care se mândrește că este de partea separatiștilor transnistreni!
Să-l trimitem acasă pe cel care își bate joc de Moldova!”, se menționează în detaliile privind evenimentul.”
Un alt eveniment, care are drept scop „trimiterea ocupantului” Dmitri Rogozin înapoi în Rusia, este cel organizat de către „Centrul pentru Informare și Promovare a Securității și Artei Militare”

„Eroii sunt Basarabenii ce și-au pierdut viața pentru acest pământ Românesc, dar nu separatiștii și criminalii ruși ce au împușcat în polițiștii, soldații și voluntarii noștri, dar și-n populația civilă de pe malul bătrânului Nistru”, este scris în nota informativă privind evenimentul.
Precizăm că Rogozin vine la Chișinău pentru a merge împreună cu Igor Dodon în regiunea transnistreană unde urmează să participe la aniversarea a 25 de ani de la desfăşurarea operaţiunii de menţinere a păcii pe Nistru.

Ministerul de Externe a sugerat delegației ruse conduse de vicepremierul Dmitri Rogozin să-și anuleze vizita planificată pentru sfârșitul lunii iulie în Republica Moldova, cu scopul de a participa la aniversarea a 25 de ani de la desfăşurarea „Operaţiunii de menţinere a păcii pe Nistru”. Ministrul de Externe Andrei Galbur i-a înmânat, săptămâna trecută, lui Farit Muhametșin o scrisoare conţinând refuzul Chișinăului de a aproba survolarea de către delegaţia rusă a spaţiului aerian al R. Moldova cu avioane militare, ce urmau să aterizeze atât în capitală, cât și la Tiraspol.

Rogozin a anunțat că, „oricum”, va ajunge la Chișinău, pentru că a fost invitat de Igor Dodon. Președintele Parlamentului, Andrian Candu, și premierul Pavel Filip au declarat că nu sunt împotriva sosirii lui Rogozin, cu o condiția, însă, că acesta va sosi cu un autobuz sau un avion de rută, nu cu o aeronavă militară, așa cum intenționa. Drept răspuns, vicepremierul rus a anunțat că va veni cu elicopterul sau motocicleta, „la alegerea autorităților moldovenești”.

Amintim că în vara anului trecut Rogozin, la fel a vizitat R.Moldova. Acesta a fost întâmpinat la aeroport cu proteste organizate de mai multe grupuri de unioniști. Mesajele de întâmpinare ale protestatarilor au fost :„Afară armata Rusă”, „Basarabia Pământ Românesc”, „1812 – noi nu uităm”, „Rogozin și Vova – Afară din Moldova”, dar și „Rogozin – persona non grata din Moldova”.

În 2014, oficialul rus, la fel a fost întâmpinat cu proteste de câteva zeci de tineri. Atunci, manifestanții l-au așteptat cu arme jucării ca simbol a agresiunii rusești și un semnal că nu e binevenit în Republica Moldova.

loading...

Comments are closed.