Economic

Modificări importante în domeniul comerțului online

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cabinetul de miniștri a aprobat, astăzi, modificarea unor acte normative, în vederea ajustării cadrului legal aferent comerțului electronic (e-comerț) și eliminării constrângerilor care pun în dificultate dezvoltarea e-comerțului.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Proiectul prevede actualizarea legislației privind comerțul interior și completarea acesteia cu prevederile privind comerțul electronic. De asemenea, potrivit modificărilor, consumatorii vor beneficia de protecție sporită în cadrul comerțului online, iar comercianții vor fi obligați să dispună de locuri pentru returnarea mărfurilor. Totodată, vânzătorii de produse alcoolice online și personalul responsabil de livrare vor fi obligați să verifice vârsta cumpărătorului.

În același timp, unitățile care practică comerțul online cu metale prețioase vor fi scutite de obligația de a deține suprafața de 12 metri pătrați pentru desfășurarea activității, iar comercianții vor fi obligați să aplice reduceri identice, indiferent de mijloacele de plată (în numerar sau fără numerar) preferate de cumpărător, precum și informarea cumpărătorilor privind instrumentele/mijloace de plată acceptate.

loading...

Comments are closed.