Alte știri

Mofturile lui Dodon ne vor costa scump! CEDO a condamnat Republica Moldova în dosarul epulzării cetățenilor turci

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cu puțin timp în urmă, pe site-ul Curții Europene a Drepturilor Omului, a fost publicată decizia prin care, Republica Moldova este condamnată pentru expulzarea cetățenilor turci în țara de baștină. CEDO a considerat această decizie drept o încălcare a drepturilor omului.

La 6 septembrie 2018, șapte profesori turci din rețeaua de licee „Orizont” au fost ridicați de către Serviciul de Informații și Securitate și expulzați, cu justificarea că activitățile lor ar constitui o amenințare la securitatea naționale a Republicii Moldova.

Cazul s-a transformat într-un scandal la scară națională, lideri ai opoziției de atunci, l-au acuzat pe președintele Igor Dodon, pentru că a expulzat acești profesori, în schimbul reconstrucției clădirii președinției din banii lui Erdogan.

Coincidență sau nu, dar la inaugurarea clădirii președintelui, a fost prezent și actualul președinte al Turciei, Recep Tayip Erdogan. În cadrul acestei vizite, liderul de la Ankara a primit plecăciuni și mulțumiri din partea președintelui Republicii Moldova, pentru aportul deosebit, adus pentru reconstrucția clădirii prezidențiale.

loading...

Comments are closed.