Economic

Moldelectrica va avea un sediu nou, la Ciocana. Proiectul arhitectural urmează a fi elaborat de un operator economic

Pinterest LinkedIn Tumblr

Trei echipe formate din cei mai buni studenți a Facultății de Urbanism și Arhitectură (FUA) au prezentat conceptul sediului administrativ Î.S. Moldelectrica, ce urmează a fi construit în sectorul Ciocana, anunță instituția.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Astfel, în decursul a trei luni, studenții FUA au lucrat la pregătirea a 3 concepte diferite în baza unor caracteristici tehnice bine determinate de către angajații Moldelectrica.

După o prezentare în detaliu a proiectelor mediului academic, specialiștilor din domeniul arhitecturii, inclusiv reprezentaților Moldelectrica, aceștia fiind și desemnați în calitate de jurați s-a dat verdictul final.

Conceptul studentelor Marina Ciobanu și Adriana Cujba, fiind desemnat cel mai bun proiect.

”ÎS Moldelectrica atrage mare atenție bunăstării și condițiilor de munca a angajaților săi. Astfel, în 2019 a demarat procesul de identificare a unor soluții pentru realizarea obiectivului dat. Actualmente în împrumutul Băncii Mondiale sunt prevăzute surse financiare pentru construcția unui sediu nou pentru angajații Î.S. Moldelectrica.

Urmare evoluției situației geopolitice în regiune a fost necesar reevaluare costurilor sediului pentru a actualizarea acestora la situația la zi.

În acest sens Î.S. Moldelectrica în parteneriat cu FUA a UTM a demarat procesul de elaborarea a unui concept a clădirii care ar întruni toate cerințele și limitările impuse de bugetul disponibil.

Studenții FUA a UTM au elaborat doar un concept al sediului Administrativ, iar Î.S. Moldelectrica va ține cont de unele elemente decorativ al fațadei entității.

Însă tot proiectul arhitectural urmează a fi elaborat de un operator economic ce va fi desemnat câștigător în urma procedurii de achiziție, care urmează a fi demarată.

La momentul actual nu putem vorbi de costuri finale, cu detalii vom reveni ulterior, urmare a obținerii unui deviz precizat”, ne-a comunicat Igor Grițco, Specialist Relații Publice al ÎS Moldelectrica.

loading...

Comments are closed.