Moldova a devenit membru oficial al Rețelei Europene de Poliție Rutieră

Ieri, 29 septembrie, în cadrul reuniunii oficiale a Rețelei Europene de Poliție Rutieră (ROADPOL) care a avut loc la Madrid (Spania), prin vot unanim, a fost aprobată aderarea Republicii Moldova la această rețea.

Drept urmare a aderării la rețea, Poliția Națională a Republicii Moldova va avea acces la o bază de date mai complexă și la diverse programe pentru sporirea mobilității patrulelor poliției. La fel, urmează a fi efectuate operațiuni comune, cu schimb de specialiști și echipamente performante, în vederea asigurării securității transnaționale.

Apartenența la ROADPOL va permite implementarea proiectelor împreună cu instituțiile de ordine publică europene și alinierea la standardele de dotare cu echipamente a subdiviziunilor poliției. Astfel, va crește calitatea serviciilor polițienești.

În cadrul celei de-a 3-a reuniuni a membrilor ROADPOL, a fost pusă în discuție importanța și necesitatea conștientizării pericolelor la care sunt expuși șoferii și pietonii, precum și rolul crucial pe care îl are aplicarea corectă și eficientă a legii.

Delegația Republicii Moldova a prezentat activitatea care se desfășoară pe segmentul circulației rutiere și sporirea siguranței rutiere la nivel local. De asemenea, s-a comunicat despre modificările la legislație, care au ca scop responsabilizarea șoferilor.

Menționăm că ROADPOL este o rețea europeană a poliției rutiere, prezentă în 28 țări. Scopul organizației este de a reduce numărul de decese și răniri grave pe drumurile europene.

Total
0
Shares
Total
0
Share