Oficial

Moldova a fost selectată în calitate de stat PRIORITAR pentru asistenţa FAO – Organizația pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite

Pinterest LinkedIn Tumblr

Prim-ministrul Ion Chicu a avut o discuție cu dl. Qu Dongyu, Directorul general al Organizației pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite (FAO).

Oficialii au făcut un schimb de opinii privind perspectivele de cooperare ale Republicii Moldova cu FAO. În context, Ion Chicu a menționat că Guvernul apreciază suportul Organizației oferit țării noastre în diminuarea consecinţelor provocate de secetă și inundații, dezvoltarea rurală și a sectorului agroalimentar.

În conformitate cu Planul de Acțiuni al Guvernului 2020-2023, Prim-ministrul a exprimat interesul Guvernului pentru a primi asistența și expertiza FAO în inițierea unui proiect nou privind consolidarea terenurilor agricole; implementarea tehnologiilor moderne în agricultură, inclusiv a celor prietenoase mediului; diminuarea risipei alimentare, actualmente se pregătește un asemenea proiect regional la care Moldova va face parte; implementarea Agendei  de Dezvoltare Durabilă 2030.

Directorul general al FAO a declarat că Republica Moldova a fost selectată în calitate de stat prioritar pentru asistenţa Organizației și va beneficia în continuare de sprijin în sporirea competitivității sectorului agroalimentar, agricultura performantă și managementul durabil al resurselor naturale. Programul-cadru pe țară 2016-2019 care conține aceste 3 domenii prioritare va fi extins pe încă 2 ani.

În ultimii ani, FAO a oferit sprijin și asistență Republicii Moldova prin 15 proiecte naționale, în valoare de circa 2 milioane de dolari, precum și în cadrul altor 5 proiecte regionale.

loading...

Comments are closed.