Alte știri

Moldova a intrat într-un top al țărilor de vizitat, realizat de publicația americană CNN

Pinterest LinkedIn Tumblr

Republica Moldova este una din cele mai puțin vizitate țări din Europa, potrivit unui editorial realizat de publicația americană CNN. Cu toate acestea, jurnaliștii americani recomandă turiștilor din întreaga lume să viziteze țara noastră, care are o bogată tradiție în viticultură.

,,În timp ce mulți iubitori de vinuri și consumatori occidentali de băuturi alcoolice nu sunt familiarizați cu vinurile moldovenești, mica țară din Europa de Est este un hitter greu, iar vinul fabricat aici are o tradiție de cel puțin 5.000 de ani”, scrie portalul american. ,,Folosind un amestec de struguri caucazieni, europeni și locali, vinificatorii moldoveni îmbină totul, de la roșu uscat, roșu catifelat, până la vinuri de gheață, prietenoase cu desertul”, adaugă sursa.
 
Editorii de peste Ocean îndeamnă turiștii să viziteze țara de Ziua Națională a Vinului, pentru a încerca puțin din toate licorile și a interacționa cu localnicii entuziaști și generoși.,,Dacă mergeți: Învățați să spuneți „Noroc!” – asta înseamnă curaj – peste un pahar de vin moldovenesc”, notează CNN. 
 
În anul 2018, nu mai puțin de 145.000 de turiști au vizitat Moldova. De asemenea, turiștii sunt îndemnați să nu omită faimoasele beciuri subterane de la Cricova.
cricova beciuri
loading...

Comments are closed.