Politic

Moldova a remarcat din nou o retorică falsă din partea diplomației ruse

Pinterest LinkedIn Tumblr

Republica Moldova a remarcat din nou o retorică falsă din partea diplomației ruse, transmite Daniel Vodă, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, referindu-se la o declarație a Externelor de la Kremlin.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

„Am remarcat din nou o retorică falsă din partea diplomației ruse făcute în cadrul briefingului din 17 februarie de către reprezentanta oficială a Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse, prin care se menține poziția neconstructivă și instrumentalizarea subiectului limbii ruse în scopuri de propagandă a Federației Ruse.

Reiterăm apelul către partea rusă de a nu admite ingerință în treburile interne ale Republicii Moldova. Țara noastră a îmbrățișat cursul european de dezvoltare, care implică respectarea unor înalte standarde în domeniul politicii lingvistice, inclusiv respectarea limbii ruse și ai altor limbi ai minorităților etnice pe teritoriul țării noastre”, a declarat Daniel Vodă.

Zaharova, purtătoarea de cuvânt a diplomației de la Moscova, a declarat că Republica Moldova adoptă politici de asimilare a limbii ruse. Declarațiile au fost făcute în contextul informațiilor invocate despre discriminarea rușilor în lume. Oficiala a mai susținut că în Ucraina situația a devenit deja una obișnuită, limba rusă fiind exclusă din sistemul de învățământ al Ucrainei, din știință, sport, cultură. Conform ei, situație similară ar fi în Moldova și în statele baltice.

Anterior, ministrul rus de Externe învinuia guvernarea de la noi că merge spre unire cu România și aderare la NATO. Drept reacție la declarațiile lui Serghei Lavrov, Maia Sandu a sugerat că Rusia nu este cea care trebuie să ne ofere lecții de democrație.

loading...

Comments are closed.