Politic

Moldova ar putea avea propria producere de baterii electrice, dacă guvernarea ar avea o viziune în sectorul energetic

Pinterest LinkedIn Tumblr

Comunitatea Puterea Oamenilor se arată nemulțumită de lipsa de viziune în tot ceea ce înseamnă sectorul energetic și totala lipsă de comunicare în acest sens.

Astfel, formațiunea a trimis o altă scrisoare către Maia Sandu prin care solicită să fie incluse programe clare pentru țara noastră, dar în special pentru antreprenorii locali.

“Solicităm să fie introdus un program și acordată susținere antreprenorilor locali în tot ce ține de producerea de utilaje care vor fi folosite în tranziția energetică pentru următorii 20 de ani.

Statul trebuie să încurajeze inițiativele economice, dar mai ales să vină cu un nou model economic adaptat la realitățile lumii în care trăim. Mai exact, de ce Moldova să nu aibă:
1. propria producere de baterii electrice
2. propria producere de panouri fotovoltaice
3. propria producere pentru energia eoliană
4. producerea de componente pentru energia nucleară?” se arată în scrisoare.

Amintim că la 22 iunie curent, Partidul Puterea Oamenilor a expediat o scrisoare în adresa Maiei Sandu, în care au cerut prezentarea unei viziuni și a unor acțiuni clare din partea guvernării în ceea ce privește securitatea energetică a țării. Noua scrisoare este formulată în urma răspunsului neclar și ignorant din partea instituției responsabile.

Comunicat de presă

loading...

Comments are closed.