Moldova cere sprijinul României și Ucrainei pentru evacuarea moldovenilor aflați în Fâșia Gaza

Vicepremierul Nicu Popescu a avut conversații telefonice cu Luminița Odobescu, ministrul Afacerilor Externe a României și Dmytro Kuleba, ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, cu care a discutat despre colaborarea echipelor diplomatice pentru a facilita evacuarea moldovenilor din Fâșia Gaza.

”Prin această colaborare, ne străduim să asigurăm evacuarea cât mai rapidă și sigură a cetățenilor noștri prin punctul de trecere Rafah, situat la granița cu Egiptul”, a transmis MAEIE.

De asemenea, Popescu a exprimat aprecierea țării noastre pentru decizia Ucrainei de a recunoaște limba română ca limbă de comunicare pentru minoritatea etnică română, ”o decizie care survenit ca urmare a unui demers comun al României și Republicii Moldova. Aceasta reprezintă un semn clar al reușitei dialogului nostru trilateral Republica Moldova – România – Ucraina”.

Suntem hotărâți să dezvoltăm și mai mult cooperarea noastră în cadrul acestui format trilateral, inclusiv prin proiecte de infrastructură comune, ceea ce a adus deja beneficii tangibile.” – a subliniat ministrul Nicu Popescu.

Total
0
Shares
Total
0
Share