Moldova condamnă ferm atacurile necruțătoare ale Rusiei împotriva civililor din toată Ucraina

 

Republica Moldova condamnă ferm atacurile necruțătoare ale Rusiei împotriva civililor din toată Ucraina, soldate cu zeci de victime, transmite Ministerul Afacerilor Externe.

“Urmare a atacurilor cu rachete din această dimineață a orașului Kyiv, MAEIE anunță că personalul ambasadei este în siguranță la adăpost. Ambasada rămâne în legătură cu autoritățile din Ucraina. Printre victime nu sunt cetățeni ai țării noastre.

Încălcarea flagrantă a dreptului internațional prin țintirea obiectivelor civile este inadmisibilă”, susține instituția citată.

“Condamn cu vehemență atacurile criminale ale Rusiei asupra mai multor regiuni din Ucraina din această dimineață. Au avut de suferit oamenii din Kîiv, Lviv, Mîkolaiv, Zaporijjia, Ternopil, Jîtomîr și alte localități. Bombardarea caselor de locuit, a rețelei de transport, a infrastructurii energetice și a altor ținte civile, care are loc și la această oră, trebuie oprită imediat.

Atacurile împotriva civililor sunt crime de război și încălcări grave ale dreptului umanitar.

Republica Moldova este alături de oamenii din Ucraina, vom oferi tot sprijinul celor care vor căuta adăpost în țara noastră”, a transmis și Maia Sandu.

Total
0
Shares
Total
0
Share