Moldova este pe ultima sută de metri în implementarea celor nouă recomandări ale Comisiei Europene

General view

Republica Moldova este pe ultima sută de metri în implementarea celor nouă recomandări ale Comisiei Europene, iar în acest an ”am reușit să avem progrese substanțiale la mai multe capitole. Comunicăm regulat cu partenerii noștri din Uniunea Europeană pentru a-i ține la curent cu dezvoltările și evoluțiile noastre”, a anunțat Nicu Popescu, ministrul Afacerilor Externe.

MAN-ul lui Ion Ceban ar putea susține candidatul PAS de la Băcioi. Detalii

”În acest context, am efectuat o vizită de lucru de la Bruxelles, unde m-am întâlnit cu Olivér Várhelyi, Comisarul European pentru Vecinătate și Extindere, Gert Jan Koopman, directorul general al Direcției Generale Vecinătate și Negocieri de Extindere a Uniunii Europene și Simon Mordue, Consilier Șef pentru Politică Externă din cadrul cabinetului Președintelui Consiliului European.

Am discutat ultimele evoluții în procesul de implementare a celor nouă recomandări emise de Comisia Europeană și progresele substanțiale realizate de țara noastră în ultimul an. Accentul conversațiilor noastre s-a pus pe faptul că suntem în mijlocul unui amplu proces de autoevaluare pentru a asigura compatibilitatea legislației naționale cu cea europeană. La fel, i-am informat pe interlocutorii mei despre elaborarea și punerea în consultări publice a Planului Național pentru Aderare la Uniunea Europeană. Acest plan reflectă în mod clar obiectivul nostru național de a pregăti Republica Moldova pentru aderarea la UE până în 2030.

Am subliniat angajamentul și hotărârea noastră față de agenda de reforme și implementarea continuă a recomandărilor Comisiei Europene. Ne concentrăm pe eforturile de a avansa în procesul de aderare și ne bazăm pe sprijinul instituțiilor europene și al statelor membre pentru a iniția negocierile cu Uniunea Europeană până la sfârșitul acestui an”, a declarat Popescu.

Total
0
Shares
Total
0
Share