Politic

Moldova își dorește să aprofundeze dialogul strategic cu SUA, spune Maia Sandu

Pinterest LinkedIn Tumblr

Moldova își dorește să aprofundeze dialogul strategic cu SUA, unul dintre principalii parteneri de dezvoltare ai Republicii Moldova. Declarația aparține președintei Maia Sandu și a fost făcută în cadrul unei întâlniri, la Președinție, cu asistenta adjunctă a secretarului de Stat al SUA pentru Europa Centrală și de Est, Robin Dunnigan, transmite IPN.

„Am discutat despre problemele cu care se confruntă cetățenii Republicii Moldova și despre agenda de dezvoltare a țării noastre, promovată de actuala guvernare. Am primit asigurările doamnei Dunnigan de susținerea Statelor Unite pentru realizarea acestei agende”, a precizat președintele Maia Sandu.

Șefa statului a discutat cu oficiala de la Washington despre relațiile bilaterale moldo-americane, inclusiv programele de asistență pentru dezvoltare, finanțate de SUA în Republica Moldova. Președintele a mulțumit pentru sprijinul oferit de Statele Unite ale Americii pentru dezvoltarea comunităților moldovenești și a mai multor industrii locale, dar și pentru ajutorul de solidaritate pe care l-a primit Moldova în lupta cu pandemia.

loading...

Comments are closed.