Politic

Moldova l-a schimbat pe judecătorul Ceaus pe gaz? Vezi ce scrie presa ucraineană

Pinterest LinkedIn Tumblr

Republica Moldova ar fi acceptat să claseze dosarul privind răpirea ex-judecătorului ucrainean, Nicolae Ceaus, în schimb Kievul se obligă să ne împrumute gaz. Despre aceasta scrie presa ucraineană. Potrivit portalului censor.net, Ucraina deja a decisă să îi ofere țării noastre 1 miliard de metri cubi de gaz, pe care Chișinăul îl va întoarce trepta, doar că nu este clar în ce perioadă de timp. Gestul Kievului a trezit mari nedumeriri în țara vecină, odată ce ucrainenii se află într-o profundă criză energetică.

Amintim că Nicolae Ceaus a fost răpit de către serviciile ucrainene chiar din centrul Chișinăului. Procuratura Generală a intentat un dosar pe acest fapt.

Reacția SIS:

Știri false – în vizorul SIS

În conformitate cu Dispoziția nr.1 din 22.10.2021 a Comisiei pentru Situații Excepționale a RM, Serviciul a identificat site-ul censor.net, care la 22.10.2021 a publicat o știre cu conținut fals.

Extras din conținutul articolului: „acordarea gazului pentru Moldova reprezintă o parte din afacere, în rezultatele căreia Procuratura Generală din a Republicii Moldova trebuie să claseze dosarul cu privire la răpirea ex-judecătorului Ceaus”.

De menționat, că în urma analizei spațiului informațional al RM, se constată amplificarea impactului informațiilor respective în contextul în care articolul a fost distribuit de către agenția de presă „Komsomolskaya Pravda” (www.kp.md).

În context, Serviciul solicită resurselor on-line care au distribuit/preluat informațiile vizate, eliminarea acestora.

Totodată, În vederea diminuării impactului știrilor false, Vă îndemnăm în cazul identificării acestora precum și a conturilor false utilizate pe rețelele de socializare utilizate în distribuirea intensă a dezinformărilor, să transmiteți informația în adresa Serviciului de Informații și Securitate, la adresa de e-mail: press@sis.md precum și să raportați publicațiile și conturile administratorilor rețelei de socializare utilizate.

loading...

Comments are closed.