Alte știri

Moldova negociază cu Grecia deschiderea frontierelor pentru turiștii moldoveni

Pinterest LinkedIn Tumblr

La 18 mai 2021, urmare mai multor adresări ale cetățenilor moldoveni, Ambasadorul Anatol Vangheli a avut o comunicare online cu Nely Exarchakou, Șefa cabinetului Viceministrului adjunct al Turismului, la subiectul călătoriilor în Grecia în perioada estivală. Tema principală a fost examinarea posibilității de a permite cetățenilor Republicii Moldova de a călători în Grecia, convenită inclusiv în cadrul întrevederii Șefului Misiunii cu Viceministrul elen al Turismului, dna Sofia Zaharaki.

Pentru informarea cetățenilor moldoveni, decizia Guvernului elen asupra țărilor care pot întra în Grecia începând cu 15 mai 2021 a fost luată în baza situației pandemice din lume, unde, atât Republica Moldova, dar și multe alte țări prietene pentru moment nu se regăsesc. Totodată, a fost convenit că autoritățile elene, între care Consiliul de Sănătate vor examina în continuare oportunitatea de a permite și altor țări a fi incluse în lista respectivă, inclusiv pentru interesul Greciei de a atrage turiștii străini.

Ambasada duce tratative intense pentru ca cetățenii moldoveni să poată intra pe teritoriului Greciei, următoarea discuție fiind programată pe 27 mai 2021 cu Ministrul Delegat pentru Diaspora, Costas Vlassis.

loading...

Comments are closed.