Economic

Moldova negociază semnarea unui Acord cu China, privind exportul vinului moldovenesc pe piața chineză!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Republica Moldova și China negociază semnarea unui Acord de Liber Schimb, care va facilita exportul vinului moldovenesc pe piața chineză. Chinezii vor să cumpere doar vin moldovenesc de înaltă calitate. Este una dintre condițiile negociate în cadrul Acordului de Liber Schimb dintre Moldova și China, care urmează să fie semnat de cele două țări.

Înțelegerea va crea premise favorabile pentru exportul vinurilor noastre pe piața chineză. Despre aceasta a vorbit, în cadrul emisiunii „ATITUDINI” de la postul Radio Sputnik, Vasile Luca, secretarul de stat al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

„Chinezii sunt consumatorii celor mai exclusiviste vinuri. De aceea ei solicită de la noi vinuri de înaltă calitate. Aici vom putea exporta vinuri bune, în cantități mari. Acest acord este în proces de negociere. Deja am stabilit cum va ajunge vinul nostru în China”, a menționat Vasile Luca.
 
Între timp, și americanii vor să investească în sectorul vitivinicol din țară noastră. Propunerea a venit din partea oamenilor de afaceri din California. Anunțul a fost făcut, în cadrul aceleiași emisiuni, de către Gheorghe Arpentin, directorul Oficiului Național al Viei și Vinului.
loading...

Comments are closed.