Politic

Moldova refuză cererea Kievului și nu va oferi Ucrainei cele 6 avioane militare MiG-29

Pinterest LinkedIn Tumblr

Republica Moldova refuză cererea autorităților de la Kiev și nu va oferi Ucrainei cele 6 avioane militare MiG-29 care nu mai sunt utilizabile pentru a fi reparate și folosite de armata ucraineană în războiul cu invadatorii ruși. Reprezentanții fracțiunii PAS în Parlament au declarat pentru ZdG că transmiterea de echipament militar în Ucraina, dar și alte state, încălca statutul de neutralitate al țării noastre.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Într-un comentariu pentru Ziarul de Gardă, purtătoarea de cuvânt a fracțiunii parlamentare PAS, Adriana Vlas, ne-a comunicat că R. Moldova refuză să transmită Ucrainei cele 6 avioane militare MiG-29 pe care le deține.

„Președintele Parlamentului a reiterat la întrevedere că, potrivit statutului de neutralitate al R. Moldova nu putem detașa echipament militar în alte țări”, a declarat purtătoarea de cuvânt a fracțiunii PAS.

Președintele Radei Supreme a Ucrainei Ruslan Stefanciuk a cerut miercuri, 4 mai, în cadrul întrevederii cu președintele Parlamentului de la Chișinău Igor Grosu și deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Lilian Carp, ca R. Moldova să transmită Ucrainei cele 6 avioane militare MiG-29 pentru a fi reparate și folosite de Armata Ucrainei.

loading...

Comments are closed.