Alte știri

Moldova Reușește! Țara noastră va găzdui în acest an Conferința Globală privind Turismul Vinicol

Pinterest LinkedIn Tumblr

Moldova va găzdui cea de-a treia Conferință Globală privind Turismul Vinicol, care va avea loc pe 6-7 septembrie. Pentru a putea organiza evenimentul, Guvernul a aprobat și propune Parlamentului spre ratificare acordul cu Organizaţia Mondială a Turismului pe lângă ONU, transmite IPN.

Acordul stabilește condițiile de organizare a Conferinței, facilitățile și serviciile oferite participanților. În cadrul evenimentului vor fi organizate acţiuni de promovare a turismului vitivinicol, workshop-uri. De asemenea, vor fi vizitate obiectivele turistice din Moldova, se va face schimb de experiență.

Actualmente, circa 20 de vinării din ţară prestează servicii turistice vizitatorilor străini. Anual acest sector îşi diversifică produsele. În vinarii sunt organizate evenimente culturale, ateliere de gătit, de implicare a turiștilor în culesul strugurilor, de producere a vinurilor personalizate.

De notat, Republica Moldova a găzduit cea de-a 61 Reuniune a Comisiei Regionale a Organizației Mondiale a Turismului pentru Europa, care s-a desfăşurat în 5-7 iunie 2017. Iar Taleb Rifai, secretar general al Organizației Mondiale a Turismului, a remarcat buna organizare a evenimentului. Participanții au vizitat unele obiective turistice şi au evidențiat în mod special galeriile vinicole subterane vizitate: Cricova, Mileştii Mici, Brăneşti.
loading...

Comments are closed.