Moldova se împrumută, importă produse străine și se înarmează chiar dacă are statut neutru, afirmă deputatul Adrian Albu

Deputatul PSRM, Adrian Albu, declară că principala realizare a Republicii Moldova, care, de fapt, este distrusă și subestimată prin toate mijloacele, este că de peste 30 de ani suntem o țară multietnică și în care oamenii au trăit în pace și armonie, indiferent de apartenența națională, lingvistică sau religioasă.

De asemenea, în acești 32 de ani de independență, am avut o perioadă, din păcate scurtă, în care politica noastră externă a fost un exemplu de cooperare internațională echilibrată, atunci când Moldova a avut relații bune atât cu Vestul, cât și cu Estul.

Totodată, în această perioadă mulți artiști, sportivi, oameni de știință moldoveni au glorificat țara noastră peste hotare și, în mare măsură, datorită acestor personalități talentate, Moldova este cunoscută în Europa și în întreaga lume. Dar acesta este meritul poporului, nu al statului, susține Adrian Albu într-un interviu pentru eNews.md.

Aici se termină realizările, dar lista anti realizărilor poate fi foarte lungă.

În anii de independență, țara noastră și-a pierdut un milion și jumătate de cetățeni din cauza migrației, iar acest proces continuă și astăzi, din păcate. Acum societatea noastră este divizată, iar autoritățile continuă să împartă oamenii în „ai noștri” și „ai lor”, în ”oameni buni” și ”oameni răi”.

Încă nu am putut porni economia naționale, dar până de curând, Moldova a fost cea mai prosperă republică din fosta URSS. Era un paradis cu mâncare delicioasă și oameni primitori și toată lumea dorea să vină. Pseudo-politicienii au distrus totul și nu au mai putut restabili nimic.

Trăim în datorii și împrumuturi, fără să ne gândim la consecințe. De fapt, ne-am distrus producția importând analogii străini și ieftine. Chiar și legea simplă pe care am promovat-o, care impunea prezența a 50% din mărfurile moldovenești pe rafturile magazinelor, aceste autorități nu au vrut să o accepte.

Totul se face pentru a fi dependenți de fluxurile financiare străine, astfel încât să datorăm tuturor și să depindem mereu de cineva.

Mai grav, Republica Moldova este o țară cu statut neutru, prevăzut în Constituție, iar în loc să folosească acest avantaj, actuala conducere înarmează țara la maximum, iar aceasta deja e înfricoșător, mai spune Adrian Albu.

Total
0
Shares
Total
0
Share