Moldova și Azerbaidjan vor intensifica cooperarea comercial-economică

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Azerbaidjan la Chișinău, Gudsi Dursun oglu Osmanov. Subiectul discuției a vizat cooperarea comercial-economică bilaterală și necesitatea organizării celei de-a IV-a sesiuni a Comisiei interguvernamentale moldo-azere.

În cadrul discuțiilor, Sergiu Railean a relatat despre derularea proiectelor energetice și de infrastructură din țara noastră, lansând astfel, o invitație companiilor azere să participe la tenderele aferente ce au loc în țara noastră.

„Republica Azerbaidjan este un partener de nădejde pentru țara noastră. Urmare a situației epidemiologice, trebuie să ne consolidăm forțele pentru a crește eficiența cooperării noastre în domeniul comercial și economic, diversificarea bunurilor, serviciilor, precum și a piețelor”, a menționat ministrul Railean.

De asemenea, oficialii au făcut un schimb de opinii privind importanța organizării Comisiei interguvernamentale moldo-azere pentru colaborare comercial-economică al cărui președinte este ministrul Economiei și Infrastructurii. Totodată, a fost discutată posibilitatea desfășurării unui forum de afaceri cu participarea oamenilor de afaceri din țara noastră și din Azerbaidjan.

Ambasadorul Gudsi Dursun oglu Osmanov, a precizat că Republica Azerbaidjan pledează pentru intensificarea relațiilor pe domeniile – economic, transport, infrastructură, sectorul energetic etc.

Volumul comerțului exterior al Republicii Moldova cu Republica Azerbaidjan, în perioada ianuarie – martie 2020 a înregistrat suma de 3,58 milioane de dolari. În prezent, în Republica Moldova activează circa 122 de companii azere cu capital investițional de 35,253 milioane de lei.

Citește și: Ministrul Economiei a avut o întrevedere cu ambasadorul SUA, Dereck J. Hogan. Despre ce au discutat

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share