Moldova transmite un nou lot de ajutor umanitar Ucrainei

Guvernul Republicii Moldova a transmis astăzi, 27 februarie 2024 Ucrainei un nou lot de ajutor umanitar în valoare totală de 5 milioane lei.

Astfel, 5 autocamioane cu o încărcătură de peste 75 tone, au fost escortate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență în țara vecină.

Lotul este compus din bunuri din domeniile energetic, medical, cum ar fi sisteme pentru transfuzia sângelui și dezinfectanți, dar și alimente sub formă de conserve necesare pentru oamenii aflați în dificultate din țara vecină. Amintim că ajutoare similare au fost acordate statului vecin și pe parcursul anului trecut.

Pentru a asigura intervenția operativă în acordarea ajutorului umanitar, Ministerul Afacerilor Interne primește din fondul de rezervă al Guvernului mijloace financiare în valoare de peste o sută de mii de lei pentru cheltuieli de transport.

Guvernul a decis acordarea ajutorului umanitar după ce, în 15 noiembrie 2023, Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova a primit o listă cu bunuri necesare din partea autorităților din Ucraina.

Republica Moldova reafirmă solidaritatea sa cu Ucraina și este angajată să ofere sprijin în aceste momente dificile.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share