Moldova va avea radare până la sfârșitul anului. Executivul anunță că vrea să protejeze aeroportul și infrastructura critică

Deși spune că Republica Moldova este mai protejată decât la începutul războiului în Ucraina, premierul Recean anunță că până la sfârșitul anului vom avea radare de supraveghere. Conform lui, țara noastră va consolida protecția infrastructurii critice, scrie Realitatea.md

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV. Potrivit lui Dorin Recean, autoritățile vor investi în sisteme de protecția antiaeriană.

”Până la sfârșitul acestui an vom avea radare de supraveghere. În continuare, vom investi în sisteme de apărare antiaeriană. Vom începe cu infrastructura critică, aeroportul, infrastructura critică noduri de infrastructură energetică, noduri feroviare”, a anunțat șeful Executivului.

Din spusele premierului Recean, actualmente Republica Moldova este mai protejată, deoarece a crescut capacitatea de protecție a Ucrainei, inclusiv la sud-vest. În același timp, șeful Guvernului a spus că țara noastră furnizează securitate și stabilitate în regiune.

Total
0
Shares
Total
0
Share