Politic

Moldova va lua un împrumut de 100 milioane de $ de la Guvernul Japoniei, ne anunță Maia Sandu

Pinterest LinkedIn Tumblr

Maia Sandu a anunțat că, a avut o discuție cu ambasadorul Japoniei la Chișinău, Yamada Yoichiro, care a anunțat disponibilitatea acordării unui împrumut în mărime de 100 milioane de $ pentru țara noastră.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

„La sfârșitul săptămânii trecute, ambasadorul Japoniei la Chișinău, Yamada Yoichiro, mi-a comunicat decizia Guvernului nipon de a oferi țării noastre sprijin bugetar în sumă de 100 milioane de dolari SUA (împrumut – n.r.), lucru anunțat de către Prim-ministrul Fumio Kishida în cadrul summitului G7. Acest sprijin va spori resursele financiare ale statului într-o perioadă în care economia noastră, și inclusiv încasările la buget, sunt afectate de războiul din Ucraina”, a spus Sandu.

Totodată, șefa statului a subliniat că, Japonia este unul dintre cei mai importanți parteneri de dezvoltare ai Republicii Moldova care, de-a lungul timpului, a contribuit la dotarea spitalelor noastre cu echipamente medicale performante, a ajutat fermierii moldoveni să procure tehnică agricolă modernă și să aplice tehnologii noi, a finanțat programe de susținere a întreprinderilor mici și mijlocii și a susținut proiecte culturale și educaționale.

„I-am mulțumit domnului ambasador pentru cooperarea bilaterală excelentă precum și pentru asistența continuă și mi-am exprimat speranța că vom reuși să creștem și volumul investițiilor japoneze în Republica Moldova, iar prin asta vom spori numărul locurilor de muncă bine plătite acasă”, a subliniat Maia Sandu.

loading...

Comments are closed.